torstai 18. syyskuuta 2008

Nuoriso - kelvottomia velttoilijoita

Suurin osa nuorista on tyhmiä ja laiskoja - nuorison omalla reteellä kielellä sanottuna siis ihan perseestä, vittu. Tämä ilmenee selkeästi kouluissa, työelämässä ja erinäisillä julkisilla paikoilla. Ehkä se ilmenee kotioloissakin, mutta siitä en onneksi tiedä mitään enkä haluakaan tietää.

Nykyajan nuori haluaa ensin hyvän opiskelupaikan ja hyvän työpaikan. Eihän siinä sinänsä mitään pahaa ole, mutta kun hyvä tarkoittaa sellaista, jossa ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin istua perseellään ja odottaa, että taivaan manna putoaa avoimeen kitaan. Hyvä opiskelupaikka on tietysti lukio, koska sinne kaikki kaveritkin menevät. Koulussahan on tärkeintä saada seurustella kavereiden kanssa. Lukioon nuoriso haluaa siksi, että kuvittelee suuressa typeryydessään saavansa sen jälkeen hyvän työpaikan. Näin kävi varmaan joskus 50-luvulla, ainakin suhteilla, jos ei muuten. Nykyäänhän ylioppilas ei ole mitään muuta kuin pakollinen välietappi, ja huonoilla yo-papereilla ei tee mitään. Niillä ei voi edes persettään pyyhkiä, koska paperi on liian kovaa siihen tarkoitukseen.

Kun veltto nuori on päässyt lukioon, jonne kaikki halukkaat eivät kuitenkaan pääse, hän ei älyä olla siitä iloinen, vaan motkottaa siitä, että kirjat ja muut tarvikkeet on pakko ostaa itse. Onpa epäreilua! Kyllä ne pitäisi opettajien/veronmaksajien/Joulupukin/ties kenen kustantaa ja panna valmiiksi oikealta sivulta avattuna nenän eteen. Näin ollen lukioissa ja muissa toisen asteen oppilaitoksissa istuskelee oppitunneilla yllättävän paljon opiskelijoita, joilla ei ole kirjoja eikä mitään muitakaan opiskeluvälineitä mukanaan. Siellä sitten nuokutaan tunnista toiseen nyrpeän näköisinä näpläämässä kännykkää tai ipodia. Tai jos kenties vanhemmat ovat kustantaneet kullanmurulleen kirjat, tyyppi saattaa istua töhrimässä kirjaansa ja puuhastelemassa vallan muuta kuin opiskelemassa. Yleinen riesa on myös se, että jotkut oppilaat tulevat ja menevät ihan miten sattuu eivätkä ymmärrä, että opinahjossa pitäisi olla läsnä, edes fyysisesti. Minua kiinnostaisikin tietää, minkä helvetin takia ensin hakeudutaan opinahjoon, joka on täysin vapaaehtoinen (vrt. peruskoulu), mutta sitten ei viitsitäkään opiskella. Mitä nämä löysäperseet oikein kuvittelivat - että koulussa olisi hauskaa, vai?

Ammatillisessa koulutuksessa erityisenä ongelmana on opiskelijoiden runsaat poissaolot työssäkäynnin takia. Hyvä, että ovat ahkeria ja viitsivät käydä työssä. Muuta eivät sitten viitsikään, mutta kurssisuoritukset ja tutkintotodistukset heidän pitää kyllä saada. Ja jos eivät saa, se on tietysti opettajien vika. Ja koulun, joka on siis ihan perseestä. Miksi nämä ahkerat työläiset eivät sitten pysy loppuikäänsä hanttihommissa? Miksi ylipäänsä vaivautua opiskelemaan, jos se ei kerran kiinnosta, "kun ei siitä saa palkkaakaan". Haloo, idiootit! Olkaa saatana kiitollisia, että saatte ilmaisen koulutuksen! Että teille oikein pitäisi maksaa siitä, että hinaatte laiskat perseenne kouluun aamulla, on kyllä aivan ennen kuulumatonta. Ulkomailla, missä opinnot ovat maksullisia, opiskelijoilla ei ole poissaoloja. Minkähän takia ei? Hävetkää, luuserit!

Ammatillisessa koulutuksessa on säännöllisesti työssäoppimisjaksoja eli työharjoittelua - totta kai, miten käytännön työtä muuten oppisi? Siinä on vain se ongelma, että jotkut vetelykset eivät saa luitaan raahattua työpaikalle ajoissa vaan tulevat myöhässä joka päivä, sikäli kuin ollenkaan viitsivät tulla. Heillä on myös asenneongelma: työssä ei olekaan kivaa vaan siellä pitää jopa tehdä jotain ja joku vitun pomo määräilee! Esimerkiksi kauppaliikkeessä ravaa koko ajan asiakkaita, jotka häiritsevät puhelimessa juoruamista tai Cosmopolitanin ja vastaavien syvällisten laatulehtien lueskelua. Lisäksi työpaikoilla on ilkeitä pomoja, jotka eivät anna tyttöjen esiintyä työpaikalla pissishuoran näköisinä ja poikien slummin pikkunilkkihuumediilerin näköisinä. Tosi pikkumaisia pomoja, pitäähän nuoren saada toteuttaa itseään. On asiakkaan oma vika, jos hän ei hyväksy myyjää, joka jauhaa purkkaa ja jonka housut roikkuvat niin, että puolet persvaosta näkyy. Asiakkaathan on siis ihan perseestä, vittu.

Julkisilla paikoilla on ihan liikaa vetelehtivää nuorisoa, jolla ei ole muuta tekemistä kuin sotkea paikkoja ja metelöidä. Ei riitä, että jasminat ja nikot räkivät kadulle, he räkivät myös metron ja kauppakeskuksen lattialle. He kokoontuvat löysänä massana tupakoimaan ja syljeskelemään lähelle sisäänkäyntiä vaikeuttaen näin kunnon ihmisten kulkemista. Mitä järkeä on norkoilla tunnista toiseen jollain aukiolla tai asemalla tupakoimassa, sylkemässä ja kiroilemassa? Miksi nämä hyypiöt eivät mene kotiin tekemään läksyjään? Miksi näiden velttoilijoiden vanhemmat antavat jälkikasvunsa elää kuin siat pellossa? Varmaan siksi, että ovat itsekin niin perkeleen typeriä. Eihän omena kauas puusta putoa.

Nuorisovelttoilijat aina valittavat, että heidän on pakko töhriä paikkoja ja ryypätä, koska heillä ei ole muuta tekemistä ja koska kaupungin vitun kääkät ovat panneet pystyyn Stop töhryille -kampanjan. Metrossa ja ratikassakin on pakko vittu ryypätä, mesota ja sotkea, eikä kukaan aikuinen uskalla sanoa mitään, vittu. Jos sanoisi, kävisivät varmaan päälle tai ainakin haistattelisivat huorittelun ja homottelun kera.

Tämä kaikki on sosiaalidemokraattien syytä, kuinkas muuten. Sosiaalidemokraattisessa pullamössömaassa naiivius on institutionalisoitu, jolloin keneltäkään (luuserilta) ei saa vaatia mitään ja on vain oikeuksia mutta ei velvollisuuksia - paitsi veronmaksajilla velvollisuus pulittaa kiltisti hävyttömän korkeat verot. Jos joitain lakeja onkin, ne ovat lähinnä suosituksia, koska niiden noudattamista ei valvota. Nyt pitäisi panna piste tälle säälittävälle nuorison tylsistymiselle ja toimettomuudelle. Heille pitäisi siis järjestää tekemistä iltaisin. Sopivaa puuhaa olisi esim. töhryjen poisto ja roskien keruu puistoista ja kaduilta sekä purkka- ja räkäklönttien poisto lattioista. Ilman palkkaa, tietenkin, ja aseistetun vartijan ja dobermannin valvonnassa.

Ei kommentteja: