perjantai 19. syyskuuta 2008

Lapsia? Ei kiitos!

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi ihmiset hankkivat lapsia. Ymmärrän toki, että joskus sata vuotta sitten, kun ainoa ehkäisyväline oli lampaan peräsuolesta kokoonkursittu kortonki, lapsia syntyi, halusi tai ei. Siihen aikaan lapsiin osattiinkin suhtautua ihan järkevästi eikä niitä välttämättä pidetty taivaan lahjana, jonka ympärillä koko elämä pannaan pyörimään.

Nykyään kun kakarat oikein suunnitellaan ja hankitaan, kaikki pyörii ihan liikaa lasten ympärillä, ja kaikkien edellytetään olevan kiinnostuneita lapsista. Äitiyslomalla olevat naiset tuovat kersansa työpaikalle ja isoäidit esittelevät lastenlastensa kuvia. Kaikki pikkukakarat ovat kuitenkin samannäköisiä ja lisäksi yleensä rumia. Niissä ei ole mitään kiinnostavaa. Harva kuitenkaan kehtaa sanoa innokkaalle kuvien näyttäjälle, että kuvat voi tunkea sinne, minne aurinko ei paista.

Vanhemmat raahaavat lapsiaan mitä merkillisimpiin paikkoihin toisten ihmisten kiusaksi. On aivan turha raahata pikkukersoja esim. ravintolaan tai konserttiin, kun eivät ne kuitenkaan mistään mitään ymmärrä. Jos ihmiset haluavat pilata lomansa ottamalla pennut mukaan, se on heidän asiansa, mutta heillä ei ole mitään oikeutta pilata toisten lomaa. Lapsiperheet aina haukkuvat lapsettomia itsekkäiksi, mutta mitä muuta kuin itsekkyyttä on se, että tuodaan kiljuva ja metelöivä kersa lomahotelliin tai konserttisaliin häiritsemään muita? Ja jos joku kehtaa arvostella äitejä ja isiä, seuraa oitis joko ruikutus siitä, ettei ole lapsenvahtia tai asiaan liittymätön kommentti tyyliin "sinulla ei varmaan itselläsi ole lapsia". Ai ette saaneet lapsenvahtia? Ette tietenkään, kuka nyt ilmaiseksi teidän ällöttäviä räkänokkianne viitsisi hoitaa! Miksi olette niin pihejä, että ette palkkaa lapsenvahtia? Vai ettekö uskalla antaa kullanmuruanne kenenkään muun hoteisiin? Päiväkotiin kumminkin viette mahdollisimman pian. Pysykää sitten kotona, saatana!

Jos jollakulla ei ole lapsia, häneltä udellaan sopimattomasti, miksi ei. Jos tällaiseen utelemiseen alentuu vastaamaan, ettei ole halunnut lapsia, saa usein vastaukseksi: "Niin minäkin joskus ajattelin, mutta sitten niitä vain tuli." Nämä ääliöt eivät ilmeisesti ole kuulleet ehkäisystä. Jos e-pillerinsä ottaa täsmällisesti joka päivä, lapsia ei todellakaan vain ilmesty tuosta vain. Mitä helvettiä se kenellekään kuuluu, miksi joku ei halua lapsia? Eikö se ole jokaisen oma asia? Eiväthän lapsettomatkaan kysy lapsen hankkineilta, miksi nämä ovat siihen ryhtyneet, vaikka sitä tosiaan sietäisi ihmetellä.

Nykyään kakarat tehdään sen verran vanhana, että niitä ei aina tulekaan noin vain. Sitten ravataan kalliissa hoidoissa (joita toivottavasti ei minun verorahoillani kustanneta), jotta saadaan OMA lapsi vaikka väkisin. Jos teillä on niin kova hoivaamisvietti ja olette niin epäitsekkäitä, miksette adoptoi? Maailma on täynnä lapsia, joita kukaan ei halua, kiitos mm. katolisen kirkon. Mutta kas kun olette niin itsekkäitä, ettei teille vieras lapsi kelpaa, vaan sen pitää olla omaa lihaa ja verta. (Ette te sitä kuitenkaan huomaisi, vaikka kersat olisi vaivihkaa vaihdettu synnytyslaitoksella.) Eikö tämä nimenomaan ole ihan törkeän itsekästä?

Jos välttämättä haluaa lapsia tehdä, pitäisi ne ainakin kasvattaa kunnon ihmisiksi. Liian moni kusipää ja typerys hankkii lapsia osaamatta ja viitsimättä kasvattaa niitä. Nämä pilalle hemmotellut paskiaiset terrorisoivat muita jo päiväkodissa, koulusta puhumattakaan. Aivottomat vanhemmat antavat tietysti kersojensa sumuttaa itseään oikein kunnolla ja uskovat, että kotiin soittava opettaja valehtelee. Opettaja kun ei ymmärrä, että meidän linda tai niko on jotain aivan erityistä ja ettei häneltä voi vaatia samaa kuin muilta. Opettaja ei tietenkään tiedä mistään mitään, vaikka on koulutettu ammattilainen ja kohdannut uransa aikana tuhansia lapsia.

Lopuksi kerron kaikille uteliaille mulkeroille, miksi en halua lapsia. Kaikilla muillakin vapaaehtoisesti lapsettomilla on varmasti samoja syitä.

1. Lapsen saaminen pilaa naisen vartalon.
2. Lapsen elättäminen on järkyttävän kallista.
3. Lapsi sotkee ja meluaa.
4. Lapsi roikkuu perässä koko ajan.
5. Lapsi pilaa naisen urakehityksen.
6. Lapsi pilaa vanhemiensa yöunet.
7. Pikkulapsi on rasittavaa ja tylsää seuraa. Pikkulapsivaihe on aivan liian pitkä.
8. Lapsi on todennäköisesti rasittava teini-iässä.
9. Lapsesta voi tulla hirviö vanhemmista riippumatta.
10. Lapsesta voi tulla aikuisena pummi ja tyhjäntoimittaja.
11. Lapsesta voi tulla keski-ikäisenä haaskalintu, joka kärkkyy vanhempiensa perintöä.
12. Maailmassa on jo liikaa ihmisiä.
13. Lapsiperheet tuottavat eniten jätettä ja kuluttavat eniten. Lapset ovat vakava ympäristöongelma.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.