lauantai 18. lokakuuta 2008

Viherpiipertely on yhtä tyhjän kanssa

Viherpiipertäjät ovat niitä naurettavia tyyppejä, jotka paasaavat suu vaahdossa kierrätyksestä, kompostoinnista ja joukkoliikenteestä. Luulevatko nämä reppanat tosiaan, että sillä on mitään väliä, ostanko muovipussin ja vienkö tyhjät mehutölkit kartonkikeräykseen. Voin kertoa näille mulkeroille, että en osta muovipussia ja että lajittelen tunnollisesti kaikki jätteet, mutta en tee siitä numeroa enkä vouhkaa ympäri kaupunkia.

Mutta kas: minäpäs ajelen yksin isolla henkilöautolla, joka kuluttaa 16-24 litraa satasella. Entä sitten? Vihervasemmistolaiset ovat nyt kauhuissaan, koska itse he kulkevat bussilla ihan jo senkin takia, ettei heillä ole varaa autoon, varsinkaan näin hienoon kuin minulla. Tiedoksi näille pösilöille, että dieselbussi saastuttaa paljon enemmän kuin henkilöauto. On myös kyseenalaista, miten ekologista on, että monet bussit ajelevat lähes tyhjinä kannattamattomia reittejä. Oikea luonnonystävä ei kulje bussilla vaan kävelee tai pyöräilee. Mutta siihenhän nämä sekundalinkolat ovat aivan liian laiskoja.

Niin kauan kuin formula on sallittua ja hyväksyttyä, en suostu potemaan omantunnontuskia siitä, että ajan Roycellani. Formula-auto kuluttaa 70 litraa satasella, joten siihen verrattuna minun autoni on todellinen ekopeli. Pahinta on, että formula on täysin turhaa luonnonvarojen haaskausta ja saastuttamista. Minä taas en kaahaile pillurallia vaikkapa Töölöntorin ympäri, vaan olen yleensä oikeasti menossa johonkin.

Jos joku haluaa kasvattaa risuparran, pitää keittiössään kompostia ja kulkea bussilla kammottavissa UFF:n lumpuissa, se on hänen asiansa. Jättäisi kuitenkin muut rauhaan, minua ei ainakaan saarnat kiinnosta. Sitä paitsi Pentti Linkola on ainoa oikeasti ekologisesti elävä ihminen Suomessa, muut ovat vain tekopyhiä suunsoittajia, joilla ei ole varaa sanoa yhtikäs mitään.

Sillä ei muuten ole oikeasti väliä, mitä me täällä Suomessa puuhastelemme. Kotiplaneetallamme on 6 miljardia ihmistä mutta kotimaassamme vain 5,3 miljoonaa. Suomalaisten hiilidioksidipäästöt ovat vain kärpäsen pieru maailmankaikkeudesssa. Vihervouhkaajat voisivat mennä Kiinaan ja Intiaan paasaamaan, koska siellä ne asiat oikeasti ratkaistaan. Sillä ei ole paskankaan väliä, laitoinko appelsiininkuoren biojäteastiaan vai sekajätteeseen ja heitinkö vanhan paitani roskikseen vai Uffan keräyslooraan. Maailmanloppu tulee muutenkin muttei vielä meidän aikanamme.

Suosimani Armanin ja Versacen vaatteet ovat muuten tosi ekologisia: ne ovat laadukkaita ja ajattomia. Tyylikkyys ei siis automaatisesti ole epäekologista. Pahalle haisevat viherrisuparrat ja lumppuliisat sen sijaan ovat itse käveleviä ympäristöongelmia.