keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Terveysterroristit, suksikaa kuuseen!

Nykyään pitäisi olla lääkärin ja ravitsemusterapeutin koulutus ennen kuin voi turvallisin mielin mennä ruokakauppaan tai jääkaapille, sen verran mutkikkaaksi on tämä fysiologisten perustarpeidemme tyydyttäminen mennyt. Ennen vanhaan ihmiset söivät ja joivat sitä, mitä oli tarjolla, jos oli ja kun oli. Syötiin esimerkiksi tönkkösuolattua kalaa ja laardia ja juotiin viinaa. Mutta nykyään tulee joka tuutista suosituksia ja pelotuksia, mitä voi syödä ja mitä pitää syödä sekä tietysti mitä ei saisi syödä.

Hulluinta on, että nämä suositukset vaihtelevat koko ajan, niin ettei niistä pian ota tuppikullikaan selvää. Joskus 50-luvulla kaikki joivat kahvia, myös lapset. Sitten kahvista tulikin vaarallista, ja nyt se onkin taas ihan okei, ehkä peräti terveellistä. Ota nyt siitäkin selvää. Jokin aika sitten kaikkia rasvoja piti varoa kuin myrkkyä, mutta nyt jotkin rasvat ovatkin suorastaan toivottavia, kun taas nimenomaan trans-rasvat ovat kuulemma aivan hirveitä. Mitkä helvetin transurasvat? Never heard, vaikka yleissivistys onkin kohdallaan. Sitten on nämä proteiinit ja hiilihydraatit ja antioksidantit ja ties mitkä, hohhoijaa.

Suola taas on lähes heroiinin veroista valkoista myrkkyä, jota suomalaiset hunsvotit kehtaavat käyttää ihan älyttömiä määriä, hyihyi! Se pitäisi kuulemma korvata yrteillä, niin ruoka olisi terveellistä mutta silti maistuvaa, kuulemma. Tämähän on aivan paskapuhetta, ei suolaa mikään korvaa. Eivät ne rehutkaan millekään maistu, ellei niihin ripotella ihanaa gourmet-suolaa. Tämän tietää jokainen, joka vähänkin keittotaidetta ymmärtää.

Tietysti ihmisille kaupitellaan valtavaa määrää luontaistuotteita ja ravintolisiä, jotka lienevät enemmän tai vähemmän rahastusta ja humpuukia. Kuka sen oikeasti tietää, montako mikrogrammaa jotain hivenainetta tai vitamiinia ihminen oikeasti tarvitsee ja mikä on liikaa tai mikä on haitallista? Vastaus on: Ei pirukaan! Tiedetään vain, että joissain oloissa joillekin on kehittynyt puutostauteja tai esim. rasvaliukoisten vitamiinien yliannostusta. Jos joku on niin tyhmä, että antaa jujuttaa itseään, niin senkun. Mutta kyllä normaalilla perussafkalla saa itsensä hengissä ja jokseenkin terveenä pidettyä ilmankin vitamiinipurkkeja, nythän ei käsittääkseni eletä pula-aikaa. Ellei sellaiseksi lasketa sitä, että on pulaa terveestä järjestä.

Erityisen ärsyttävä terveysterrorismin laji on raittiusvouhotus. Monesta esitteestä tai artikkelista saamme lukea, että riskialttiin suurkulutuksen raja on naisilla vaivaiset 4 alkoholiannosta päivässä ja miehillä 6. Jossain aviisissa rajat ovat olleet vielä pienemmät. Ainakin minun ystäväpiiristäni suurin osa on tämän perusteella haudan partaalla hoippuvia mega-alkoholisteja, samoin tietysti itse olen. Taitaa myös noin 80 % keskieurooppalaisista olla tosi ongelmallisia tapauksia, voi kauhistus sentään.

Minua ei myöskään ilahduta joka tuutista tunkeva liikuntalässytys. Kaikki saatanan lehdet ovat täynnä jotain helvetin jumppa- ja liikuntaohjeita ja artikkeleita, joissa pelotellaan kaiken maailman hirveillä asioilla, joita tapahtuu, jos et kävele niitä portaita tai jumppaa juuri näin tai pelaa jotain vitun idioottipallopeliä. Kuka jaksaa, viitsi ja kehtaa noita noudattaa, ja ennen kaikkea EHTII?

Miksi muuten tilaatte jotain naistenlehteä vuodesta toiseen, kun siinä on kuitenkin aina samat jutut? Joka saatanan vuosi on ne samat jouluherkut ja jouluaskartelu, sitten pitää raitistua ja laihduttaa tammikuussa, ja kohta jumpataan ja laihdutetaan muka rantakuntoon, vaikka Suomen kesä kuitenkin on todennäköisesti ihan hanurista. Naisen vihollinen on naistenlehti, koska sen tehtävä on saada lukija tuntemaan itsensä lihavaksi, rumaksi ja puutteelliseksi. Sieltä voi lukea, mitä kaikkea pitää ostaa, että kelpaisi ja miten pitää muka jumpata, laihduttaa ja hoitaa itseään. Ketähän varten ne kaikki reseptit sitten ovat, kun niissä on yleensä noin litra öljyä, kermaa, voita, smetanaa ja sokeria? Myös iltapäivälehdet ovat syvältä, koska niissä on ihan samanlaisia juttuja.

Kukaan ei oikeasti voi tietää, mikä on kenellekin justiinsa sopiva paino tai määrä alkoholia, tupakkaa, A-vitamiinia tai vaikkapa tiamiinia. Antakaa siis ihmisten olla ja lopettakaa se saatanan terveysterrorismi! Terrorismista voi tosiaan puhua, kun toiminnalle on ominaista, että ihmisiä ahdistellaan, syyllistetään, manipuloidaan ja kiusataan.

Eikö ole jokaisen oma asia, miten elämänsä elää? Minusta ainakin on mielekkäämpää elää vaikkapa 50 vuotta nauttien mistä itse haluaa kuin vaikkapa 100 vuotta terveysterroristien talutushihnassa kituen. Eivätpä muuten yltiötiukkapipoiset oikeasti edes kovin vanhoiksi elä. Ehkä kuolevat tylsyyteen.

Kun nyt kaiken lisäksi Suomessa on kuulemma kauhea eläkepommi, eikö silloin ole vain hyvä, jos ihmiset elävät mahdollisimman epäterveellisesti ja kuolevat pois ennen kuin ehtivät olla liiaksi vaivaksi yhteiskunnalle? Jos vaikkapa epäterveellisesti elävä Arska kuolee 50-vuotiaana, eikö se ole vain hyvä asia, niin ei tarvitse miettiä, mistä eläkerahat pieraistaan?

Ei kommentteja: